Moros i Cristians

Les festes de Moros i Cristians en honor a la Mare de Déu dels Desemparats es remunten a l’any 1822. Se celebren cada any el segon cap de setmana de maig.  

 

 

Més informació

Moltes són les festes que se celebren a la localitat de Muro de l’Alcoi, però una d’elles destaca pel seu valor històric: les festes de Moros i Cristians en honor a la Mare de Déu dels Desemparats, que es remunten a l’any 1822. Aquestes festes patronals se celebren cada any el segon cap de setmana de maig. Les comparses hi desfilen sumptuoses i alegres al ritme de pasdobles i marxes mores.

La festa està composta per dos bans, el ban moro i el ban cristià. El primer d’ells està compost per sis comparses o filades: La Llana, els Moros del Rif, els Tariks, els Realistes, la Verda i els Marroks. I respectivament componen el ban cristià cinc comparses: la de la Mare de Déu, els Maseros, els Contrabandistes, els Pirates, els Arquers i els Templaris.

El tercer cap de setmana de maig la festa es fa una altra vegada present a la localitat, per a acompanyar de forma massiva la patrona, la Mare de Déu dels Desemparats, al seu domicili habital: l’ermita.

L’any 1998 es va construir el castell de Festes de Moros i Cristians, on es troba la Junta de Festes i el Museu Fester.

moros y cristianos