L’oli, imprescindible a la nostra dieta mediterrània, es produeix ací en abundància, sent d’excel•lent qualitat i prestigi. Com de prestigi ben reconegut és també la gastronomia de “casa llauradora”.

Passem als plats calents, ací anomenarem l’Arròs al forn, i continuant amb la varietat d’arrossos, tenim també les Bajoques farcides.

Olleta de Músic“, “Fassedures de dacsa“, “Blat picat” i “Mentirons” són plats que per tindre un alt grau de calories se solien cuinar en ple hivern.

La varietat d’hortalisses ens delecten amb plats saborosíssims com: “Casaques fregides“, “Faves Sacsades“, “Renyons de Masero” aquest últim típicament murero que no es troba per la contornada.

Començarem parlant de l’aperitiu; l’Aiguasal forma part del nostre vermut, “les olives trencades” i “les ametlles” atés que Muro és un poble d’agricultura de secà, sense deixar d’anomenar “l’Espencat” i “la Pericana“, típics dins la dieta del llaurador.

Per a acabar amb bon gust de boca anomenarem els dolços: “Codonyat“, “Dolç de tomaca“, “Coca de Canonge“, i com a fruits del terreny “les fFigues” i “la carabassa”.

Hem pogut apreciar que la nostra gastronomia és molt variada i saludable, ací tenim una mostra de la nostra riquesa.