Festes del Santíssim

Al mes de juny es celebra la festivitat del Corpus i tradicionalment, el dissabte vinent del dijous de Corpus, és la Dansà de Palacio.

 

 

 

 

 

 

Més informació

Al mes de juny es celebra la festivitat del Corpus i tradicionalment, el dissabte vinent del dijous de Corpus, és la Dansà de Palacio. Tenim notícies que a l’antic Palau de la Senyoria anaven els mureres a pagar els tributs al Comte de Cocentaina en el temps de la trilla del blat i aprofitant l’avinentesa que allà es trobaven tots els veïns, s´organitzaven saraus i festes que de vegades duraven tota la setmana.

Aquest possiblement fóra l´origen de les actuals festes de la dansà que comencen a celebrar-se la setmana anterior quan els dansadors van cada dia a un carrer diferent del poble per assajar les danses i on son convidats pels veïns.

És una setmana on tot el poble s’implica en una festa popular i espontània que culminarà dissabte quan a la posta del sol, el cap de dansa inicia “La treta” des del Santíssim, fent els quadres de ball i formant una cadena que en arribar a la Plaça, els balladors faran jotes, fandangos i follies tradicionals i continuaran la festa mentre hi haja gana.

danses