La localitat de Muro de l’Alcoi es situa al nord de la província d’Alacant, a una altitud de 399 metres i la seua comunicació amb les capitals de província és excel·lent, a través de la N-340 i l’A7.

Actualment disposa d’un cens de 9.114 habitants i el seu terme municipal és de 31Km2, al qual se li afigen les pedanies de Setla de Nunyes, Turballos, Benàmer i l’Alquerieta Jordà.

L’àrea geogràfica anomenada El Comtat se situa a l’extrem nord de la província d’Alacant.
Limita pel nord amb la província de València, per l’oest amb la comarca de l’Alcoià, pel sud amb els municipis de l’Alacantí i la Marina Baixa i per l’est amb la Marina Alta.

La comarca del Comtat està formada pels municipis d’Agres, Alcosser de Planes, Alcoleja, Alfafara, Almudaina, l’Alqueria d’Asnar, Balones, Benasau, Beniarrés, Benilloba, Benillup, Benimarfull, Benimassot, Cocentaina, Fageca, Famorca, Gaianes, Gorga, l’Orxa, Millena, Muro d’Alcoi, Planes, Quatretondeta i Tollos.

A la província d’Alacant s’assaboreix un clima mediterrani apte per a practicar el turisme rural.
La comarca del Comtat està comunicada amb Alacant i València per l’A7 i la N-340, que passa per Muro i Cocentaina. Hom creu que és una comarca mal comunicada, donat l’entorn muntanyós que envolta els pobles.

Nombre d’habitants: 9253 habitantes

Densitat de la població: 303’37 hab/km2

Data d’actualització: 1 de Enero de 2023