Ruta de les pedanies. Ruta ecològica

 Hi ha camins i pistes que van d’una pedania a una altra, durant el recorregut hi ha alguns creus amb senyals indicadors de distància des d’un lloc a un altre.

 

Més informació

Total recorregut 15.390 metres
Temps 3 hores i 45 minuts

La ruta comença en la carretera de Setla de Nunyes, concretament a l’entrada del Poliesportiu Municipal on hi ha un panell informatiu de la ruta. Aquest recorregut recorre les Pedanies de Muro; l’Alquerieta Jordà, Benàmer, Setla de Nunyes i Turballos, passant per la Font del Baladre (àrea recreativa).
Hi ha camins i pistes que van d’una pedania a una altra, durant el recorregut hi ha alguns creus amb senyals indicadors de distància des d’un lloc a un altre.

La primera pedania es troba a 972 metres de l’eixida, és l’Alquerieta Jordà, a una altitud de 374 metres. Passarem per l’únic carrer amb una longitud de 83 metres, i seguirem. Després de passar diversos creus trobarem un senyal indicador “Benàmer-Setla- Molí Pedro”, (si decidim anar a Benàmer (830 metres) la volta és pel mateix camí).

Benàmer, nom d’origen àrab, es troba a una altitud de 360metres i a 1km de Muro en direcció a Benimarfull. Del senyal indicador al Molí de Pedro hi ha 285 metres, després vindrà l’encreuament d’Alcosser-Benimarfull-Setla de Nunyes.

Setla de Nunyes es troba a una altitud de 386 metres i a 1 km de Muro en direcció Beniarrés, al marge del riu Agres. Quan passem per aquesta pedania veurem un cartell indicant la direcció cap a Turballos a 3622 metres de distància.

Turballos situada als peus i a la part meridional de la Serra del Benicadell, a una altitud de 460 metres. De Turballos ens dirigirem a la Font del Baladre que està a una distància de 3.653 metres i a una altitud de 450 metres.

L’àrea recreativa Font del Baladre se situa al marge del riu Agres, en el paratge conegut com a “l’Estret d’Agres”. Des d’ací s’observa una magnifica panoràmica de la Serra de Mariola i de la Serra del Benicadell, ambdues serres són zones protegides a causa que tenen un gran valor ecològic i la connexió entre elles és a través d’un corredor ecològic, per on discorre el tram final d’aquesta ruta. Aquest corredor aquesta constituït per un hàbitat característic, la zona de la ribera i zones d’aigua, a més es troba diversitat de representants de flora i fauna.

La ruta discorre per aquest corredor, passant pel paratge Els Fontanars, fins a arribar a l’antiga N-340. Ací agafarem el carril bici fins a tornar segons indicació al marge del riu i seguirem caminant cap al pont del camí Senabre i canviarem a l’altre costat del riu. Travessarem una gran xopada i veurem el que queda del pont de ferro per on passava el tren Xitxarra. Ens trobarem amb el pont de l’Almoroig en la intersecció del camí vell de Turballos i continuarem per l’altre marge del riu Agres fins a arribar al carril bici. Si triem anar a l’esquerra arribarem a la pedania de Setla de Nunyes i si anem a la dreta passarem per Institut IES Serra Mariola, Casa de Ferro i al centre de Muro.

Descarregar planol

Powered by Wikiloc