LA REGIDORIA DE PROTECCIÓ ANIMAL I LA PROTECTORA POTES I ARRELS, SINERGIA AL 2020 EN BENEFICI DELS ANIMALS

La Regidoria de protecció animal de l’Ajuntament de Muro i la Protectora d’animals i plantes Potes i Arrels de nou sumen esforços pel benefici dels animals i aconseguixen xifres rècord en atenció als animals sense propietari, perduts i/o abandonats.

L’objectiu d’ambdues és el benestar dels animals que apareixen al poble de Muro perduts, abandonats o sense propietari. Amb aquesta finalitat s’han fet moltes actuacions amb ells al llarg de tota la difícil l’anualitat del 2020.

Entre elles cal destacar l’elaboració d’una ordenança on es regulen temes relacionats i problemàtics amb la tinença, protecció i convivència dels animals en el municipi. També s’han realitzat campanyes d’esterilització de gats ferals (44 gats intervinguts) i de gats amb propietari per tal d’evitar l’augment de la població felina. S’han millorat les estàncies d’espera dels animals perduts, així com comprat alimentació per a cadells i adults i noves gàbies de captura.

A més, per primera vegada s’ha realitzat un contracte menor per realitzar serveis veterinaris en animals sense propietari o ferits amb urgència (55 animals intervinguts).

Des de la protectora està fent-se molta força per trobar cases d’acollida i d’adopció als animals (31 gossos i 18 gats))que apareixen sense identificació, aconseguint que el menor nombre possible vagen a l’alberg de Gandia (17 gossos i 17 gats), fent una gestió impecable i molt d’agrair pel benefici de tots.

El 2021 s’afronta amb nous reptes i amb l’objectiu de continuar i millorar tot el que s’està fent a hores d’ara. També esperem que s’inicie l’activitat a l’alberg mancomunat del Quin, i des de l’ajuntament apostem per la licitació dels serveis d’arreplegada d’animals, actuacions veterinàries, control de colònies felines i atenció a animals abandonats.

I tot açò i molt més, gràcies a la suma d’esforços d’aquells que treballen amb força pel benestar animal d’espècies domèstiques que apareixen al terme de Muro.

Historic de noticies