2012

Embrocat de lletres

Aglutinem paraules contínuament al nostre voltant. Paraules que reivindiquen i es reivindiquen. Paraules que criden. Paraules que descriuen. Paraules que ens xiuxiuegen. Paraules que ens acaronen. Paraules que curen. Paraules que maten. Paraules formades per lletres que fan, del nostre món, un meravellós Embrocat de lletres per informar-nos o per fer-nos viure històries i que, a la fi, ens donarà el títol genèric d’aquesta XVII edició de la Festa del Llibre.

Els periodistes són el col·lectiu que viu dia a dia Embrocat de Lletres. Professionals de la informació que, per diversos motius, s’han vist enfonsats fins a constituir el sector amb més índex d’atur, més del 50%, de la seua part activa.  La crisi, les noves tecnologies, els grups sectorials, l’abaratiment de les tasques pròpies substituïdes per gent pseudoprofessional, i moltes més, podrien assenyalar-se com a causes directes de la seua particular crisi. Però, d’una altra banda, quan una nova obra literària forma part de l’entranyable vidriera d’una llibreria, i obrim amb veneració la coberta per a llegir la biografia del seu autor, el primer que trobem és: “Periodista nascut a…”.

Embrocat de lletres serà el nostre particular homenatge a qui, dia a dia, viu i conviu amb les lletres i és incapaç de traure-les de la seua vida, tant les paraules que ens desperten al matí i ens acompanyen al llarg del dia en forma de notícia, com les històries que ens evoquen els mons imaginaris dels autors, conduint-nos, de full en full, com a vertaders protagonistes de les seues obres literàries.

Polsa sobre la imatge i et podràs descarregar tota la informació