Ajuntament

MURO

AVANTPROJECTE DE LA ZONA VERDA DEL BATÀ

21 jul. 2021 | Destacat, Notícies, Participació ciutadana

Inici | AVANTPROJECTE DE LA ZONA VERDA DEL BATÀ

Memòria procés participatiu i avantprojecte zona verda Batà de Muro

NOTA DE PREMSA:

L’ AJUNTAMENT DE MURO PRESENTA EN SOCIETAT L’AVANTPROJECTE DE LA ZONA VERDA DEL BATÀ

Les definicions d’aquest avantprojecte han sorgit d’un procés participatiu obert.

La nova zona verda del Batà ja està més prop de fer-se realitat. L’Ajuntament de Muro ha donat a conèixer els detalls de l’avantprojecte que regirà els destins del que serà el pulmó verd de Muro per excel·lència, el nou Batà.
Es tracta d’una zona de prop de 5.000 metres quadrats, a la qual cal afegir un aparcament i zona de connexió amb el casc històric.

En aquest acte celebrat al Centre Cultural de Muro, van convergir en les explicacions i argumentari els dos elements principals d’aquest maridatge : l’espai verd i urbà versus la participació.

Un procés participatiu treballat amb els partits polítics, departaments tècnics, associacions locals i ciutadans en general, que ha desembocat en aquest document que servirà de referència per poder licitar el projecte definitiu.

” Estem davant d’un procediment inèdit al poble de Muro, ja que mai abans s’havia fet cap tipus de procés participatiu d’aquesta envergadura, i els resultats són les idees, els anhels, i els suggeriments de gran part dels participants.
A més, cal tindre en compte que tot procés participatiu urbà deu partir d’uns marcs, d’unes normes en quant a connectivitat d’espais per vianants, accesibilitat universal, millora ambiental i sostenibilitat ,seguretat davant les possibles emergències, així com d’una dignificació i/o millora dels elements patrimonials existents “, ens explicava l’ alcalde de Muro Gabriel Tomás.

Els resultats de totes aquestes sinèrgies, són la creació en el nou parc d’un recorregut cultural interior que albergarà 160 metres lineals de murals ( per 69’5 mts. que hi havia abans), la posada en valor del patrimoni amb la conservació del mur exterior de tapial ( amb la seua altura original conservada), la creació d’un escenari de 120 metres i una zona àgora per a persones assegudes amb capacitat per a 720 espectadors, per poder fer així tot tipus d’activitats culturals, lúdiques i musicals.
A més, s’implementaran uns serveis públics i un quiosc per dotar a l’espai de més elements funcionals.

Des del vessant purament medi ambiental i d’accessibilitat, cal ressaltar que la superfície vegetada passarà de 550 metres a 1.275 ( amb una varietat de plantes i arbres autòctons) , que els paviments seran de materials preparats per poder absorbir millor l’aigua, que es passarà dels 2 accesos exteriors actuals a 5, que les barreres visuals es voran reduïdes a la mínima expressió ( actualment són 75 metres), que les línies d’accés per a serveis municipals i d’emergències tindran 17’5 metres d’amplitud ( actualment són inexistents), que l’enllumenat tindrà un caire eminentment sostenible.

Tampoc s’oblida aquest avantprojecte participat dels més menuts i de la gent gran, amb la col·locació d’un parc infantil i d’una zona d’aparells per a fer gimnàstica.

” Tots els elements que aniran integrats al parc són fruit de la participació, per això animem a la ciutadania a que conega l’avantprojecte d’aquesta zona verda accessible, oberta, segura i sostenible, a més de continuar participant i proposant en totes les situacions i casuístiques en les quals siga possible “, concloïa Gabriel Tomás.

Historic de noticies

Últimes notícies

Aumentar texto
Share This